Akke akke fiet fiet ...

18 mei 2006

Paul Simon - Surprise


Na zes jaar is het weer zover: Paul Simon heeft een nieuw schijfje uitgebracht. De titel is toepasselijk: het is een muzikale verrassing geworden.
Hij heeft de CD opgenomen in nauwe samenwerking met Brian Eno (Talking Heads) en dat is eraan te horen. Kleine accentjes, loops en dergelijke subtiele electronische ingrepen maken de CD verschillend van voorgaande dingen die hij gedaan heeft.
Tegelijkertijd klinkt de muziek toch vertrouwd in de oren.

Uitschieters voor mij zijn: "Outrageous" (mijn favorietje van deze cd), "Father and daughter" (ingetogen nummer, eerder al regelmatig op de radio te horen), het openingsnummer "How can you live in the northeast?" en "Sure don't feel like love". Grote hits zullen er naar goede gewoonte niet op deze cd te vinden zijn, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de songs.

Paul Simon blijft een groot artiest: ik ken weinig mensen die erin slagen zichzelf steeds te vernieuwen en toch zichzelf te blijven. Paul Simon slaagt er op deze cd weer in om zichzelf te vernieuwen zonder gekunsteld of gemaakt over te komen.
Knap werk.

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home