Akke akke fiet fiet ...

02 februari 2006

Cartoons

Het protest tegen de Deense cartoons over de profeet Mohammed breidt hoe langer hoe meer uit. Nu de cartoons door een Noorse en Franse krant overgenomen zijn, lijkt het hek helemaal van de dam.
De hoofdredacteur van de Franse krant is meteen ontslagen, in Palestina worden bedreigingen geuit tegenover Denen, Fransen en Noren, vlaggen worden verbrand en vertrappeld, enz. In de hele Arabische wereld worden Deense producten geboycot en ga zo maar verder.

Linkje naar meer achtergrondnieuws.

De Koran verbiedt om afbeeldingen te maken van de profeet. Is het protest om die reden losgebarsten? Of omdat er gelachen werd met diezelfde profeet?

Kan er gelachen worden met religies of is de Islam het laatste 'heilige' huisje? In hoeverre vormt onze vrije meningsuiting een bedreiging voor anderen of andersom: kan een godsdienst, anders dan de onze, ons verbieden van iets te doen of niet te doen? En dat desnoods met geweld en dreigementen af te dwingen?

Laat de reacties maar komen, maar hou het beschaafd ... oorlogen moeten hier niet uitgevochten worden.

2 Comments:

  • ik ben wat weggeweest uit de actualiteit en heb er dus nog niks van gehoord... maar in ieder geval langs twee kanten moet er gewerkt worden : respect is belangrijk maar relativeren toch ook

    By Anonymous Anoniem, at 2/2/06 13:06  

  • Ik vrees dat de toekomst er minder en minder goed uitziet. Ik ben absoluut tegen het in hokjes stoppen van mensen en voor openheid.
    Maar ik vrees dat een merendeel van de islamieten bewust op een keiharde confrontatie aanstuurt,
    net als 1000 jaar geleden.

    By Blogger Marc VC, at 4/2/06 10:13  

Een reactie posten

<< Home