Akke akke fiet fiet ...

19 maart 2007

Verhuis

Ik ga deze blog voorlopig even laten voor wat hij is. Ik ben Blogger een beetje beu. Ik heb geen idee waarom.

Ik heb besloten om mijn virtuele anonimiteit op te geven en terug onder mijn eigen naam te gaan bloggen.
Je kan me vanaf nu lezen op http://www.brits.name/blog.

07 maart 2007

Aurélien: einde zoektocht onrustwekkende verdwijning

Beste mensen,

een tijdje geleden had ik hier een opsporingsbericht geplaatst in verband met de verdwijning van een jongeman in de omgeving van Luik.

Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om te melden dat zijn lichaam afgelopen zondag opgevist is uit de Maas en er dus niet meer verder gezocht moet worden.

Hartelijk dank aan diegenen die mee geholpen hebben om het opsporingsbericht te verspreiden.

02 maart 2007

Patrick


Een ode aan Patrick, en dan heb ik het niet over de burgemeester van Antwerpen, maar wel over de alom geroemde persfotograaf.

Ik las net het bericht van zijn overlijden op de site van De Standaard en ben even de kluts kwijt. 46 jaar is jong, te jong. Pffff ... ik kom woorden tekort om mijn gevoelens te kanaliseren.
Ik denk dat ik daarom beter wat zwijg en de foto's nog eens een keertje voor zich laat spreken.

De foto bij dit bericht is trouwens ook van zijn hand.

Bekervoetbal

Ik ben vandaag wat vroeger gestopt op het werk om nog ticketten te gaan halen voor de bekerwedstrijd van KV Mechelen tegen AA Gent, op 14 maart.

Aangezien het secretariaat rond 17 uur zou sluiten en ik er een uurtje over rij vanuit mijn nieuwe woonplaats, wou ik toch ruim op tijd vertrekken. Ik ben rond 16 uur in Mechelen aangekomen en toen stond er al een lange rij wachtenden voor mij. Rond 17.50 uur was ik terug buiten, met mijn ticketten triomfantelijk in de hand. Toen stond er nog een wachtrij van ruwweg geschat een uur.

In de tussentijd waren overijverige agenten bezig met alle foutparkeerders op de bon te slingeren en te laten wegslepen. Gelukkig stond ondergetekende reglementair geparkeerd, zodat ik me geen zorgen hoefde te maken en mijn duurbevochten plaatsje in de rij niet op het spel moest zetten. ;-)

In elk geval: op 14 maart wacht Gent een warm onthaal in Mechelen en hoop ik KV nog een bekerronde verder te schreeuwen.

26 februari 2007

Oproep: onrustwekkende verdwijning Aurélien Incoul



Ik zou even jullie aandacht willen vragen voor een onrustwekkende verdwijning. De zoon van de buren van de vakantiewoning van mijn nonkel en tante is onlangs verdwenen in Luik. Gezien de regio van verdwijning wordt vooral gevraagd aan Limburgers, Nederlanders en Duitsers om uit te kijken of het opsporingsbericht verder te verspreiden.

Hieronder volgt de oproep die de ouders de wereld in gestuurd hebben:

Dag, iedereen,Aurélien Incoul, geboren op 22/05/1983 te Libramont-Chevigny
(België), die 'Harry' als bijnaam heeft in de studentensferen van Luik,
is vermist vanaf woensdag 14 februari. Het gebeurde in de nacht van 13 op 14
februari, rond 5 uur 's morgens, in de omgeving van het café 'Le Déluge'
gelegen in 'le carré' in Luik. Die nacht zou hij een gesprek hebben gehad
met een man die onbekend is bij de studenten die dit café vaak bezoeken. Als bijlage vindt u de foto van Aurélien.

Kan u deze boodschap naar zoveel mogelijk mensen
sturen, vooral naar Vlaanderen ( voornamelijk Limburg) ,Nederland en
Duitsland.

In België moeten de inlichtingen via Child Focus worden
overgebracht (telefoonnummer 110), international via het nummer 112. Voor een direct contact
via email: incoulr at hotmail punt com (in woorden om die mensen geen extra spam te bezorgen). Zijn gezin en zijn vrienden danken u ervoor.


Ik hoop via deze weg die mensen verder te kunnen helpen. De Franse versie van het opsporingsbericht is steeds via mij te verkrijgen of via het bovenstaande e-mailadres van de ouders van Aurélien.

Bedankt.

06 februari 2007

Trusted Computing

Ik weet dat ik soms wat overdrijf met mijn enthousiasme over Ubuntu-linux en mijn groeiende afkeer van Microsoft.

Op zich heb ik niets tegen het besturingssysteem Windows, maar wel tegen de achterpoortjes die erin ingebouwd zijn, zoals bovenstaand filmpje ... Bekijk en huiver.

Humor: hoe installeer ik Windows Vista?

Watch More Videos

Screenshots Ubuntu + Beryl






Zoals ik eerder al beloofd had, volgen hier een paar screenshots van Ubuntu-linux met Beryl. De achtergrond van de roterende kubus is niet alles, maar goed, dat pas ik later nog wel eens aan.
Alle effecten vastleggen in een screenshot is onmogelijk, maar daar zijn op YouTube nog wel filmpjes genoeg over te vinden. Als ik er in slaag om een deftig filmpje samen te stellen, zal ik dat ook nog wel eens plaatsen.

Labels: , , , , , ,

31 januari 2007

Windows Vista

Labels: , , , , ,

26 januari 2007

Bijwijlen dweilen kan geen kwaad

Gisterenavond besloten mijn vriendin en ik om eens onderuit te zakken in de zetel en naar een filmpje te kijken op tv.

Erg gezellig en knus, tot aan het tweede reclameblok. Op dat ogenblik week de blik van mijn vriendin af naar de leefruimte, met een scherpe gil tot gevolg. In de leefruimte lag een plasje water: de tafel- en stoelpoten stonden in het nat, de boekenkast, mijn pc bijna, de dimmer van mijn sfeerverlichting ook bijna, de tochtstrip voor de deur ...
We zijn uit de zetel gesprongen en naar de badkamer gelopen waar de wasmachine stond te draaien. En ja hoor, de afvoerdarm was los geschoten. Gevolg: plassen in de twee slaapkamers, de badkamer onder water, de leefruimte dus en zelfs een deel van de gemeenschappelijke hal van het appartement. Al een geluk dat alles betegeld is en dat ik op het gelijkvloers woon.
We zijn dan uit alle macht het water beginnen opnemen. Ik denk dat we alles bij elkaar toch zo'n 50 liter bij elkaar hebben gekregen. De verwarming heeft afgelopen nacht ook wat warmer gestaan dan normaal om het resterende vocht te laten verdampen.
Met een beetje geluk heb ik er niet meer dan een paar natte voeten en een kraaknette living aan over gehouden. ;-)

19 januari 2007

Zicht op de wereld

You scored as Cultural Creative. Cultural Creatives are probably the newest group to enter this realm. You are a modern thinker who tends to shy away from organized religion but still feels as if there is something greater than ourselves. You are very spiritual, even if you are not religious. Life has a meaning outside of the rational.

Cultural Creative

75%

Romanticist

69%

Existentialist

69%

Modernist

63%

Fundamentalist

56%

Materialist

56%

Idealist

56%

Postmodernist

56%

What is Your World View?
created with QuizFarm.com

10 januari 2007

Tweede leven

Ik hoorde geruime tijd geleden al over het online-spel Second Life, waarbij je een interactief dubbelleven kan leiden in een virtuele wereld.
Omdat ik lange tijd geen internet had thuis, heb ik de site nooit echt grondig bekeken of me ingeschreven om het spel te spelen. Een paar dagen geleden echter, heb ik de site nog eens opgezocht en ik zag daar de melding dat ze opensource gingen met het spel. Met andere woorden: de broncode van het spel is beschikbaar voor iedere programmeur of liefhebber van code die zin heeft om die code te wijzigen of te verbeteren. Ze hopen zo sneller nieuwe toepassingen en mogelijkheden te verkrijgen voor het spel.
Tegelijkertijd is het voordeel ook dat er speciaal voor Linux-gebruikers een programmaatje is aangemaakt is om het spel te spelen, waar dit anders meestal alleen voor Windows en Mac-gebruikers beschikbaar is.

Ik heb me een account aangemaakt, maar moet nog het één en ander doen voor ik het spel kan spelen. Zo moet ik de originele (en closed-source) nvidia-drivers voor Linux installeren in plaats van de "nv" opensourcedrivers die standaard meegeleverd zijn bij Ubuntu. Daarbij moet ik ook GLX activeren, wat misschien wat te zwaar kan zijn (in verband met geheugenverbruik) voor mijn oude pc. Als ik daarin slaag, zou ik de client moeten kunnen installeren waarmee ik Second Life kan gaan spelen.

Als het me lukt en GLX valt nog mee naar geheugenverbruik van mijn pc, dan zou het kunnen dat ik ook eens ga proberen om Beryl/Compiz te installeren. Een beetje eye-candy op je pc is altijd leuk om mee uit te pakken. ;-)

Wordt waarschijnlijk nog vervolgd ...

02 januari 2007

Good bye Microsoft; Pete has now left the building!

Deze blogpost vond ik via Planet Ubuntu.

Het bewijst voor mij dat Ubuntu naast MacOSX mag staan, wat betreft de kracht en degelijkheid van het besturingssysteem. Als zelfs een ex-Microsoftmedewerker Windows volledig van zijn computers haalt en overschakelt op Mac en Ubuntu, is dat toch wel een mooi compliment voor Ubuntu Linux, waar naast een kleine kern betaalde medewerkers, toch veel vrijwilligers aan meewerken. Ik ben nog steeds een tevreden gebruiker, al moet ik wel mijn nieuwe sleutel voor KBC-online nog leren aanmaken onder Ubuntu.

Welke tarotkaart ben jij?

Gezien op de blog van Aardling.


You are The Fool


The Fool is the card of infinite possibilities. The bag on the staff indicates that he has all he need to do or be anything he wants, he has only to stop and unpack. He is on his way to a brand new beginning. But the card carries a little bark of warning as well. Stop daydreaming and fantasising and watch your step, lest you fall and end up looking the fool.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

31 december 2006

Stokje met rariteiten

Via Marc VC kreeg ik het volgende stokje door.

Ik zou hierbij 6 rariteiten van me moeten opsommen. "Slechts zes?" was mijn eerste reactie, maar het bleek toch nog moeilijker dan aanvankelijk gedacht.
Dit zijn ze dan:

1. Ik ben een liefhebber van folk en wereldmuziek. In zoverre je dat kan beschouwen als een rariteit natuurlijk. Mijn vriendin krijgt het er in elk geval van op haar zenuwen, dat is voor mij voldoende om het als een rariteit te bestempelen.
2. Als mensen die het goed met me menen een suggestie doen over zaken in mijn leven, reageer ik meestal in eerste instantie afwijzend of defensief. Terwijl die suggesties best wel interessant en behulpzaam kunnen zijn. Vraag me niet waarom ik zo negatief reageer. Misschien voelt het voor mij aan als bemoeienissen en heb ik dat liever niet.
3. Als tiener kon ik niet begrijpen dat meisjes op jongens vielen die ouder waren dan zijzelf. Nu val ik blijkbaar zelf op vrouwen die een beetje jonger zijn, mijn vriendin scheelt bijvoorbeeld 7 jaar met mij. Het is een rare wereld.
4. Ik voel me vaak ouder dan ik ben, maar ook vaak jonger. Zelden voel ik me de leeftijd die ik ben. Ik hoop dat dit op termijn niet leidt tot een identiteitscrisis.
5. Ik volg reeds 3 jaar een opleiding fotografie, maar ik bezit nog geen digitale camera. Ik ben ook niet meteen van plan om er eentje te kopen zolang ik alles nog analoog kan doen. Ik gebruik daarbij zelfs nog een oud toestel van mijn grootvader: een klapcamera met negatieven van 6x9 cm.
6. Over analoge zaken gesproken: ik leg ook regelmatig nog eens een lekkere ouderwetse LP op. Als ik de kans heb, koop ik af en toe ook nog eens een occasie-LP'tje. Dat gekraak kan zo lekker gezellig zijn op koude winteravonden.

Dit stokje zou ik in principe moeten doorgeven aan 3 andere personen, maar er zijn er al veel die het stokje reeds gehad hebben. Mocht er nog iemand zin hebben, dan mag je dit gerust als een uitnodiging beschouwen.

Labels: , ,

14 december 2006

Originele vacature

Dit is vrijwel de meest originele en onconventionele vacature die ik ooit gelezen heb.
Meer info voor de geïnteresseerden is hier te vinden.

07 december 2006

Win een Playstation 3

Via de site van De Standaard kwam ik op het volgende terecht:

  • blijkaar heeft iemand een website gemaakt met zijn PS3
  • op deze website is een foto te vinden
  • degene die deze foto kan veranderen, wint de PS3

    Dus mensen die een beetje kunnen hacken, haast je naar deze site en waag uw kans. Je hebt blijkbaar tijd tot begin januari 2007. Meer uitleg op de site van de uitdager.

    Misschien wel belangrijk om te vermelden is dat zijn PS3 draait op Linux (Fedora). Als Linux (Ubuntu) gebruiker ben ik wel benieuwd naar het eindresultaat.

  • 05 december 2006

    Dringg dringg

    Vanochtend vroeg (rond half tien) is er een technieker van Belgacom langs geweest. Ik was zelf al op het werk, maar mijn vriendin heeft (in pyama) die man binnen gelaten.

    Hij heeft de defecte lijn onderzocht en ontdekt dat mijn telefoonlijn aangesloten was op de centrale, in plaats van op mijn eigen nummer. In een wip was dat gefixt en nu heb ik dus eindelijk telefoon.
    Vanavond kan ik me nog even amuseren met het installeren van mijn Belgacom TV en mijn ADSL-lijn. Hopelijk dus binnenkort online vanuit mijn eigen appartementje.